Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 27 februari 2019

Marion Gout-van Sinderen nieuw D66-Eerste Kamerlid

Marion Gout-van Sinderen wordt beëdigd als nieuw Kamerlid namens D66. Zij volgt Henriette Prast op, die per 27 februari haar lidmaatschap van de Eerste Kamer heeft beëindigd. Gout-van Sinderen zal 5 of 12 maart geïnstalleerd worden.

Gout-van Sinderen: “Als trouw D66-lid ben ik zeer gemotiveerd om de komende periode een bijdrage te leveren aan het realiseren van de idealen van D66 in de Eerste Kamer.”

Fractievoorzitter Hans Engels verwelkomt Gout-van Sinderen als nieuw Kamerlid. “We kijken uit naar een fijne samenwerking met Marion. Met haar brede expertise en betrokkenheid bij de partij zal zij de aankomende maanden van waarde zijn.”

Gout-van Sinderen woont in Wassenaar en is op dit moment algemeen directeur bij Medisch Specialisten Noord West (MSNW) en raadslid voor D66 in Wassenaar. Het Landelijk Bestuur van de partij heeft haar dispensatie gegeven om haar functie als Raadslid en die van senator te combineren. Daarvoor was Gout-van Sinderen onder andere plaatsvervangend Secretaris-generaal van Defensie en president-directeur van ProRail.

Eerste Kamerverkiezingen

Op 27 mei kiezen de Provinciale Staten de nieuwe Eerste Kamerleden. Op 4 juni neemt de huidige Kamer afscheid en op 11 juni wordt de nieuwe Kamer geïnstalleerd.