Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 12 februari 2019

D66 pleit opnieuw voor betere bescherming bij online kansspelen

highlight] Vandaag debatteert de Eerste Kamer wederom over het organiseren van kansspelen op afstand en de modernisering van het speelcasinoregime. Vandaag benadrukte Margo Andriessen wederom dat de Eerste Kamerfractie van D66 vooral voor betere bescherming van spelers is en daarom een voorstander van de wet op de kansspelen op afstand. [/highlight]

Vorige week stelde Margo Andriessen een vraag over gevolgen voor goede doelen. De fractie is dan ook blij met de toezegging van de minister dat er jaarlijks informatie wordt gegeven aan het parlement over de gevolgen voor goede doelen van legalisering van online gokken.

Bij deze eerste termijn debatteerde de Eerste Kamer ook over de twee samenhangende wetsvoorstellen over gokken. Het debat werd toen na de eerste termijn op verzoek van de Kamer aangehouden. De minister werd verzocht om met een brief te komen met onderwerpen die de Kamerleden graag nader uitgewerkt wilden zien. Er werd onder andere gevraagd naar een nadere uitwerking van de definitie van een illegale aanbieder van online kansspelen.