Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 24 november 2018

Vacature: Stageplaats bij de D66 Eerste Kamerfractie

De Eerste Kamerfractie van D66 heeft een vacature voor een stage per 15 januari 2019 t/m 10 juli 2019 voor 16 uur per week.

In het bijzonder is de Eerste Kamerfractie op zoek naar een stagiair in de laatste fase van zijn/haar studie met een juridische en/of een financieel/economische achtergrond. Echter, vanwege de uiteenlopende onderwerpen die aan bod kunnen komen is een breed interessegebied gewenst en zijn ook andere studieachtergronden denkbaar.

Als stagiair geef je inhoudelijke ondersteuning aan de Eerste Kamerfractie van D66. Je denkt en schrijft mee bij de voorbereiding van debatten en de totstandkoming van standpunten. Je schrijft berichten voor de website van D66 in de Eerste Kamer en maakt content voor Twitter. Ook help je mee in organisatorische ondersteuning. Zo bouw je mee aan een sterker D66 en ben je in staat om het gedachtegoed van D66 voor het voetlicht te brengen. Je hebt er plezier in om onder tijdsdruk met meerdere zaken tegelijkertijd bezig te zijn. Je werkt nauw samen met de D66-Kamerleden en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Tijdens de vergaderdagen van de Eerste Kamer op de dinsdag dien je aanwezig te zijn.

De ideale kandidaat:

  • Volgt een universitaire opleiding in de masterfase of heeft deze reeds afgerond en heeft nog geen fulltime baan;
  • Heeft affiniteit met juridische en/of financieel-economische vraagstukken, bijvoorbeeld blijkend uit een studie economie of rechten;
  • Is zelfstandig én kan in teamverband werken;
  • Heeft een goed analytisch vermogen, ook in politiek opzicht;
  • Heeft een goede pen. Ervaring met communicatie / multimedia is een pré;
  • Is aantoonbaar maatschappelijke betrokken, heeft een hands-on mentaliteit en een proactieve houding;
  • Is lid van D66 of heeft ten minste affiniteit met het gedachtegoed van D66.

Solliciteren?

Je sollicitatiebrief voorzien van CV kun je voor 8 december 2018 sturen naar Anne Wehkamp, via anne.wehkamp@eerstekamer.nl. Wij streven ernaar om de gesprekken op dinsdag 11 of dinsdag 18 december te houden. De precieze invulling van het takenpakket wordt bepaald in onderling overleg.

In verband met veiligheidsmaatregelen in de Eerste Kamer dienen stagiaires bij aanname een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen.

De stagevergoeding bedraagt 200 euro bruto per maand. Voor deze stage is geen reiskostenvergoeding beschikbaar.